Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η Elmecon, σε συνεργασία με καταξιωμένες εταιρείες κατασκευής συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας.

Ο κτηριακός τομέας στην Ελλάδα είναι ο πρωταθλητής της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς σε αυτόν αντιστοιχεί το 36% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται σε εθνικό επίπεδο.

Ειδικά στην χώρα μας, λόγω του ιδιαίτερα θερμού κλίματος, η χρήση κλιματιστικών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φαίνεται να είναι απαραίτητη και δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού αυτού.

Ένας μέσος κάτοικος μιας πόλης περνάει το 80% του χρόνου του μέσα σε διάφορα κτίρια (γραφεία, εργοστάσια, καταστήματα, κατοικίες κλπ), γεγονός που καταδεικνύει το πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας σε αυτά. 

Οι κύριοι λόγοι που τα σπίτια στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα είναι οι εξής:

  • Μικρή ή ανύπαρκτη ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών θερμομόνωσης
  • Μη αποδοτικά κουφώματα
  • Δεν λαμβάνονται υπόψη πρακτικές βιοκλιματικής σχεδίασης κατά την κατασκευή
  • Δεν αξιοποιείται επαρκώς ο ήλιος σαν πηγή ενέργειας
  • Οι ένοικοι των κτιρίων δεν έχουν την απαραίτητη “ενεργειακή κουλτούρα” ώστε να χρησιμοποιήσουν ορθολογικά την ενέργεια

Οι εξελίξεις στις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικές, και πλέον νέες καινοτόμες τεχνικές είναι ώριμες και κατάλληλες για ενσωμάτωση είτε σε καινούργια σπίτια είτε σε υφιστάμενα. Με την χρήση μιας σύγχρονης Αντλίας Θερμότητας μπορείτε να εξασφαλίσετε θέρμανση ή ψύξη καθώς και ζεστό νερό, με μικρή κατανάλωση ενέργειας και μεγάλο βαθμό απόδοσης.

Τοποθετώντας Πάνελ Υπερύθρης Θέρμανσης μπορείτε σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς ταλαιπωρία να θερμάνετε μικρούς ή και μεγάλους χώρους με περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος πολύ μικρότερο από τους παραδοσιακούς καυστήρες πετρελαίου. Κάνοντας μια σωστή μελέτη κλιματισμού, μπορείτε με ελάχιστες παρεμβάσεις να δημιουργήσετε μια ζεστή ή δροσερή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Η Elmecon, σε συνεργασία με καταξιωμένες εταιρείες κατασκευής συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας
 για να σας βοηθήσουμε να κάνετε το σπίτι σας πιο φιλικό στο περιβάλλον και την τσέπη σας.